Beeldbewerking

Foto bewerken

De foto’s in de website Verbeelding worden verkleind met een .jpg extensie. Ten kosten van kwaliteit worden vaste formaten en een grote van +/- 500 kb gehanteerd. Grotere foto’s betekent trager in beeld verschijnen wat aan de beleving geen positieve bijdrage levert. Zie gallerij

Bewerkelijke beeldbewerking

Sinds kort worden ook nieuwe foto’s o.a. in Adobe Photoshop ‘anders’ bewerkt. Vele manieren zijn er om foto’s op te waarderen. Onder andere met presets en filters.
Foto’s met maskers verdelen in (smart)objects en deze per onderdeel scherper maken en bijstellen geeft zelf bij klein formaat een ‘boost’ maar is bewerkelijk.

Licht bewerkt

Foto’s worden niet per onderdeel bewerkt. Het totaal zal naar smaak een opwaardering krijgen. Concreet zal licht en scherpte bewerkt worden.

Beeldretouche

Met ‘inhoud behouden’ kan met software Photoshop na selectie van een object in het beeld deze ingevuld worden met omliggende omgeving.
Ingewikkelde algoritmes maken een goed benaderbaar ‘eindresultaat’. In deze foto maakte de invulling de selectie niet passend. Gereedschappen gebruik, o.a. het stempeltje, kan het proces met knip en plakwerk gedaan worden.
Zie eindresultaat

skyline zonder bewerking

Beeldanimaties

Met behulp van animatie kan video, foto en andere stijlelementen worden samengevoegd. Een presentatie o.a. voor websites. Voor grotere special effects is een beeldbewerkingsprogrammma beperkt. Zie Facebook